Studenter på vogntur

2-årig stx

2-årig stx på stuk

STUK har fra starten været en lille skole, og det er vores klart definerede målsætning at forblive en lille skole. Hos os kan du blive student på to år, også uden at være en intellektuel supermand med modenhed og en halv eksamen i forvejen. Faktisk ligner vores elever gymnasieeleverne til forveksling, bortset fra at de er 1-2 år ældre, når de begynder.

Vi kræver af dig, at du har afsluttet 9. klasse for mindst et år siden, og at du har brugt tiden til noget fornuftigt, du kan også komme fra en efterskole, eller være stoppet på en anden ungdomsuddannelse. Du skal være engageret og ansvarlig fra starten, for et 2-årigt forløb kræver effektiv udnyttelse af hele skoletiden. Hos os kender alle hinanden, alle har en identitet. Både studievejleder og faglærere er meget engagerede i at gøre din skolegang på STUK til en positiv oplevelse. Afstanden mellem elever og lærere er ikke ret stor på en lille skole, det kan du trygt benytte dig af. Hos os betyder din deltagelse i skolens dagligliv meget, og du vil mærke, at du har indflydelse.

Studieretninger på STX

På STUK lærer man, ud over de enkelte fag, at arbejde i ”forpligtende fællesskaber” med sine lærere og kammerater. STUK minder meget om det miljø, der er på en arbejdsplads i den virkelige verden, som før eller siden møder den enkelte elev.

Det er gratis at gå på den 2-årige STX. Du har ret til SU, når du går på STUK og er over 18 år. Du kan søge SU på www.minsu.dk – skolens SU-vejleder kan også hjælpe dig med oplysninger.

Serie stuck i sønderjylland

Den lille skole med det store hjerte

Vi ser os selv som en samling af stolte bonderøve og seriøse studenter

Elever skriver i deres studenterhuer

STX på to år? Ja, det kan lade sig gøre

Med vores 2-årige STX bliver du student og får den røde hue ét år tidligere end den traditionelle 3-årige STX. Selvom du bliver tidligere færdig, får du stadig præcis samme vilkår:

Samme muligheder

Den 2-årige STX giver adgang til de samme videregående uddannelser som den traditionelle 3-årige STX.

Huen er stadig rød

Du får den røde hue sammen med dit eksamensbevis - præcis som den traditionelle 3-årige STX.

SU-berettiget

Du vil igennem hele uddannelsen være berettiget til at få SU - præcis som den traditionelle 3-årige STX.

STX på stuk

Et gymnasialt kollegieliv

På STUK Sønderjyllands Gymnasie har du som noget helt unikt mulighed for at bo på vores helt eget kollegie. Her vil du få tildelt dit eget værelse, men der er altid nogen i nærheden, som er med på en film i dagligstuen, en løbetur, eller en tur i fitness.
Der er frihed og ansvar, men altid en voksen i nærheden, hvis du gerne vil snakke.

Høj faglighed højt humør

Her kender alle hinanden, alle har en identitet og der er et tæt bånd mellem elever og lærere. Hos STUK Sønderjyllands Gymnasium får du:

Lokation

En STX på 2 år i rolige sønderjyske rammer.

Faglighed

Høj faglighed uden at du behøver at være en intellektuel supermand.

Plads til alle

En uddannelse med plads til alle og den enkelte.

det sociale

Et fantastisk gymnasieliv med sublime sociale relationer

Kollegie liv

På STUKs Gymnasie har du som noget helt unikt mulighed for at bo på vores eget kollegie.

Fællesskab

Den lille skole med det store hjerte.

Er stuk og 2-årig stx noget for dig?

RING PÅ 74 83 20 62