Skolens Historie

STUK (SØNDERJYLLANDS GYMNASIE, GRUNDSKOLE OG KOSTSKOLE) blev grundlagt i 1976 som en realskole i Christiansfeld. Skolen blev senere flyttet til Toftlund og udvidede med en 2-årig STX, kaldet Studenterkursus, i 1978.

Skolen var oprindelig privatejet, men blev en SI (Selvejende Institution) i 1993.

I dag består skolen af 3 afdelinger, et 2-årigt STX-gymnasium med tilknyttet kollegium, en grundskole og en kostskole for henviste elever.

Den 2-årige STX lægger i høj grad vægt på at være en skole med et nært skolemiljø som alternativ til de omkringliggende gymnasier. Eleverne rekrutteres hovedsageligt fra det sønderjyske midtland deraf 50% fra skolens egne 10. klasser.

Mellemtrinnet og Overbygningen er en dagskole for ressourcestærke unge fra en radius af 30 kilometer rundt om Toftlund. Den er tæt knyttet til STX, både hvad angår lærere og fagligt indhold. For skolen som helhed har den betydet, at navnet STUK er et brand i hele Midtsønderjylland.

Kostskolen er en skole for elever henvist fra kommunerne, der har brug for styrke selvtilliden og tilliden til andre. Eleverne, der kommer fra hele landet, har behov for tryghed, kontinuitet, konsekvens og individuel voksenkontakt. Undervisningen foregår i små klasser med flere timer i dansk og matematik, og alle går op til folkeskolens prøver.

Som relativt nyt har vi etableret en kostafdeling for eleverne på gymnasiet og har i dag en kapacitet på 26 værelser. En aktivitet, der ser ud til at få stor vægt i de kommende år.

 

Kontakt os

  • STUK - SØNDERJYLLANDS GYMNASIE, GRUNDSKOLE OG KOSTSKOLE
  • Vestergade 8
    6520 Toftlund
    CVR: 17119087

  • Tlf: 74 83 20 62
  • Email: stuk@stuk.dk
 

Sociale links