kontor

Fakta om stuk

Den lille skole med det store hjerte

STUK består af 4 afdelinger. 

En 2-årig STX med ca. 85 elever. Skolens 2-årige STX har også tilknyttet et kollegie med plads til 40 elever.

Desuden har skolen et mellemtrin og en overbygning med i alt ca. 240 elever fordelt fra 4. - 10. klasse

En kostskoleafdeling med plads til 35 elever.

Rektors ord

STUK har den overordnede målsætning at være en hyggelig skole med et nært miljø, men altså en SKOLE, hvor du i samarbejde med lærerne yder en engageret og målrettet indsats. Vi betragter det som et privilegium at få lov til at følge dig på vej mod en solid og brugbar eksamen, der kan danne basis for et videregående uddannelsesforløb. 

Hos os kender alle hinanden. Du bliver taget alvorligt som det enestående menneske du er, men vi forventer også, at du tager aktivt del i skolens faglige og sociale liv. Afstanden mellem elever og lærere er ikke ret stor på STUK, og det skal du endelig benytte dig af. Hos os betyder din deltagelse i skolens dagligliv meget, og du vil mærke, at du betyder noget.

Vi glæder os til at "klæde dig på" til at komme videre i uddannelsessystemet. Men husk: Man får ikke en eksamen, man skal tage den. Velkommen til STUK

Morten Thorndal
Rektor

Kontaktinfo

STUK - SØNDERJYLLANDS GYMNASIE, GRUNDSKOLE OG KOSTSKOLE

Vestergade 8
6520 Toftlund
CVR: 17119087

Tlf: 74 83 20 62
Email: stuk@stuk.dk

Sikkermail

Send krypterede sikkermails til os på:

Grundskolen & 10.klasse: sikkerpost-OVB@stuk.dk

STX: sikkerpost-STX@stuk.dk

Kostskolen: sikkerpost-KIS@stuk.dk

Værdigrundlag

På STUK tænkes vejen fra elev til studerende helt fra 4. klasse til studenterhuen. Vi ved altså, at eleverne tilbringer mange vigtige år hos os, og derfor skal STUK være et fagligt solidt tilbud, men også et sted, der vægter et rart læringsmiljø.

De kommende generationer bliver ældre og ældre, og derfor skal de også forberedes på et langt og godt liv. Vi mener derfor, at vores elever skal føle sig udfordret fagligt, men også lære at indgå i sociale sammenhænge, så de kan løse alle de forskellige opgaver, som de kommer til at stå over for. Ydermere bruger vi tid på den almene dannelse i dagligdagens undervisning. Vi har fokus på, vigtigheden af en tryg og struktureret hverdag, når man skal vokse både fagligt og socialt.

Skolens historie

STUK (SØNDERJYLLANDS GYMNASIE, GRUNDSKOLE OG KOSTSKOLE) blev grundlagt i 1976 som en realskole i Christiansfeld. Skolen blev senere flyttet til Toftlund og udvidede med en 2-årig STX, kaldet Studenterkursus, i 1978.

Skolen var oprindelig privatejet, men blev en selvejende institution i 1993.

I dag består skolen af 3 afdelinger, et 2-årigt STX-gymnasium med tilknyttet kollegium, en grundskole og en kostskole for henviste elever.

Den 2-årige STX lægger i høj grad vægt på at være en skole med et nært skolemiljø som alternativ til de omkringliggende gymnasier. Eleverne rekrutteres hovedsageligt fra det sønderjyske midtland deraf 50% fra skolens egne 10. klasser.

Mellemtrinnet og Overbygningen er en dagskole for ressourcestærke unge fra en radius af 30 kilometer rundt om Toftlund. Den er tæt knyttet til STX, både hvad angår lærere og fagligt indhold. For skolen som helhed har den betydet, at navnet STUK er et brand i hele Midtsønderjylland.

Kostskolen er en skole for elever henvist fra kommunerne, der har brug for styrke selvtilliden og tilliden til andre. Eleverne, der kommer fra hele landet, har behov for tryghed, kontinuitet, konsekvens og individuel voksenkontakt.

Undervisningen foregår i små klasser med flere timer i dansk og matematik, og alle går op til folkeskolens prøver.

Som relativt nyt har vi etableret en kostafdeling for eleverne på gymnasiet og har i dag en kapacitet på 26 værelser. En aktivitet, der ser ud til at få stor vægt i de kommende år.

Se STUK fra luften

Lokation