Gymnasie og 10.klasse

Linjer & Studieture

Krop og bevægelseslinje

Har du lyst til at opleve en helt ny og forunderlig verden under havets overflade? På linjen Krop og Bevægelse har du mulighed for at tage dykkercertifikat. Vi har vores helt egen dykker og tidligere frømand, Torben, som sørger for at I får en professionel dykkerundervisning i et trygt og sikkert miljø – først i svømmehallen og senere i det smukke klare Middelhav. Vær klar på nye store oplevelser og på at flytte dine egne grænser.

Krop og bevægelse byder også på træning i andre sportsgrene, og I kommer til at lære om anatomi og fysiologi, så I opnår en grundlæggende viden om kroppens muligheder og begrænsninger.

Studieturen i Krop og bevægelse går til Malta, hvor I kommer til at dykke med Torben og andre professionelle dykkere. I vender hjem som de stolte indehavere af dykkecertifikatet og med mange gode og store oplevelser i bagagen.

Medielinje

Måske du har en skuespiller gemt i maven? eller en manuskriptforfatter? Eller måske du hellere vil lære kunsten at filme og stå bag kameraet? Skuespil, instruktion, filmning, klipning - alle disse roller er vigtige, når I skaber en film sammen på medieholdet. I lærer om alt dette og om filmtekniske virkemidler, som I kan bruge i jeres egen filmproduktion. Kun fantasien og kreativiteten sætter grænserne.

På medielinjen bliver du klogere på de sociale medier, film og serier, podcasts, musik og meget, meget mere. Vi arbejder med film – både dem vi selv producerer, men også dem vi ser i selve undervisningen. Medielinjen er for dig, der har lyst til at arbejde med kommunikation og udfolde dig kreativt.

Vi samarbejder med Station Next på Zentropa. Her bliver du undervist af professionelle filmfolk, som giver dig et realistisk indblik i filmbranchen. Du bliver en del af en kreativ proces, hvor du får kendskab til den praktiske del, men også den teoretiske del bag en filmproduktion.

Studieturen går til Malta sammen med linjen Krop og Bevægelse. På turen vil der være sightseeing og besøg på forskellige filmlokationer. Derudover skal I producere jeres helt egen film på turen – temaet kunne være bæredygtig turisme, flygtningekrisen, tempelridderne på Malta, eller noget helt andet.

Den Internationale Cambridgelinje

Ser du ikke kun dig selv som dansker, men også som europæer og verdensborger? Kunne du tænke dig at blive en del af et globalt fællesskab? Brænder du for engelsk, international kulturforståelse, historie og rejser, så er den internationale Cambridgelinje det rigtige valg for dig.

På den internationale Cambridgelinje kommer du til at lære om verdenshistorien og dens betydning for forholdene i og mellem nationerne. Du kommer også til at beskæftige dig med samfundsfaglige og kulturelle problemstillinger både på et lokalt, et nationalt og et globalt plan. Du får mulighed for at samarbejde med andre Cambridge elever fra Italien og Grækenland i undervisningen, og ikke mindst får du mulighed for at knytte nye internationale kontakter og venskaber, som kommer til at åbne din verden for nye spændende oplevelser.

Den Internationale Cambridgelinje byder på hele to udvekslingsrejser, hvor I skal besøge, og I får besøg af Cambridgeelever fra skolen Agli Angeli i Verona og Byron College i Athen. I får god mulighed for at opleve hinandens skoler, kultur og komme tæt på hinanden, da I både skal bo sammen, arbejde sammen og tage på sightseeing sammen. Som turist ser man et land og en kultur udefra. I får denne unikke mulighed for at opleve kulturen indefra og leve i den i nogle dage.


Fag og Valgfag

10. Gym afsluttes med FP10 prøver i fagene dansk, engelsk og matematik. Der afholdes derudover interne prøver i fysik og tysk, som også er obligatoriske fag.

Cambridge tysk, Cambridge matematik og Cambridge engelsk ligger parallelt med deres FP10 modstykke i skemaet, hvilket giver dig mulighed for at vælge fagene enten som FP10 eller som Cambridgefag – også selvom du ikke har valgt Cambridge linjen. På den måde kan du også få et internationalt anerkendt eksamensbevis i de fag, du vælger på Cambridgeniveau.

Alt afhængig af dit valg af linje kan du vælge at prøve kræfter med ét eller to af følgende valgfag – astronomi, psykologi, oldtidskundskab og innovation – hvad kunne du tænke dig at fordybe dig i?

Er stuk og 10 klasse noget for dig?

RING PÅ 74 83 20 62

Jeg vil gerne ringes op
Tilmeld dig med det samme