4 piger giver high-fives og griner

10. KLASSE PÅ STUK

gymnasieforberedende 10.klasse

Tilbuddet er til dig, der vil fortsætte på en ungdomsuddannelse – men med et lille anderledes afbræk.

Ny elev?

På STUK er det muligt at tage en 10. klasse, som vi kalder 10’ GYM. Det er det gymnasieforberedende, der er i fokus, men det er også muligheden for at få et lille afbræk fra den daglige undervisning med de fag, som du kender og har kendt i snart mange år. 10 klasserne på STUK er bygget op således, at du stadig får mere viden og bliver dygtigere i de fag du allerede kender, men det bliver også muligt at opleve noget nyt og anderledes, som du ikke har prøvet før. Det betyder, at vi arbejder fokuseret og målrettet på, at du i 10. klasse får:

  • Faglige kompetencer. Øget faglig viden – både i fag som du kender i forvejen og i fag som du ikke kender
  • Sociale kompetencer. Du lærer at samarbejde og anerkende andres forskelligheder. At kunne arbejde i fællesskab og bruge hinandens ressourcer er en vigtig social kompetence.
  • Personlige kompetencer. Der arbejdes med din studieparathed i form af bl.a. din ansvarsbevidsthed, selvstændighed og målrettethed.

 

10. klasserne på STUK er gymnasieforberedende og giver dig et godt rygstød i forhold til at starte på en ungdomsuddannelse. Dagligdagen foregår sammen med skolens STX-elever, og der vil løbende foregå faglige og sociale aktiviteter, der har til formål at give dig en ”forsmag” på gymnasielivet. Du vil også blive undervist af både grundskolelærere og gymnasielærere. Det gælder for alle Overbygningens årgange, at man i forbindelse med den daglige undervisning, i projekter og i forbindelse med specielle brobygningsforløb vil blive undervist af STX-lærere, således at eleverne på den måde oplever, hvilke forskellige og ligheder, der er mellem undervisning foretaget af hhv. en folkeskolelærer og en STX-lærer.

gymnasie forberedende 10.klasse

Elever arbejder i hvide kitler

hvad lærer du?

Eleverne øves i at være lidt mere selvhjulpne. Er der noget, man ikke forstår, så forsøger man i første omgang selv at finde ud af det. Det betyder, at der arbejdes med:

  • Informationssøgning
  • Bevidsthed om det, du ikke forstår
  • Viljen til at forstå/lære
  • Respekt for nødvendigheden af at erhverve sig faglige begreber/teori

Du får mere viden og bliver dygtigere

10 klasserne på STUK er bygget op således, at du stadig får mere viden og bliver dygtigere i de fag du allerede kender, men det bliver også muligt at opleve noget nyt og anderledes, som du ikke har prøvet før.

10.klasse på stuk

Er stuk og 10. klasse noget for dig?

RING PÅ 74 83 20 62

Jeg vil gerne ringes op
Tilmeld dig med det samme

Seneste nyt

Opstart efter Sommerferien

STX starter den 9. august kl. 9.00 efter sommerferien og at Grundskolen (mellemtrinnet og overbygningen) starter den 10. august kl. 9.00