faelleskab

Fællesskab

Fællesskab

Her kommer du til at høre til

Når du starter på vores 2-årige uddannelse, bliver du ikke overladt til dig selv. Allerede den første uge byder på teambuilding, orienteringsløb og hygge, når hele gymnasiet tager på fælles introtur med overnatning i Oksbøl, Ribe eller Tønder.

Herefter følger introfesten, julefrokosten, påskefrokosten og gallafesten samt en række fredagscaféer med brætspil og musik. Festerne foregår ’hjemme på gymnasiet’ i Spisesalen og starter altid med en lækker 2-retters menu lavet af gymnasiets eget køkken. Det kan du godt glæde dig til. Inden festerne slutter, serverer køkkenet også en omgang natmad. Det er Fest- og Fredagscaféudvalget, som består af elever, der har gang i den kreative rugbrødsmotor og planlægger alt fra tema og musik til mad, drikke og aktiviteter.

Hver tirsdag og torsdag eftermiddag tilbyder vi studiecaféer, hvor du kan få hjælp til lektier og afleveringer. Her vil der altid være en underviser til stede. Udover den faglige hjælp er det også hyggeligt at lave sine lektier og afleveringer sammen med sine venner.

I vintermånederne tænder vi op i brændeovnen i Pejsestuen, arrangerer juleklippedag, Lucia-optog og holder morgensamlinger med musik og sang, så gymnasiet summer af den helt rette julestemning.

Udover de fastlagte sociale aktiviteter, kan underviserne nogle gange lokkes med på skøre ideer: Morgenyoga, heldagsvandreture i weekender, juletur til Flensborg, biografaftener med pizza, temaaftener med oplæg, stafetløb, sejlture på Limfjorden osv. Hvad der er stemning for, finder vi typisk ud af hen ad vejen.

Vores uddannelsestilbud adskiller sig fra de store 3-årige gymnasier ved netop at dyrke det nære fællesskab og den uformelle kultur. Først og fremmest mellem eleverne på tværs af klasser og årgange, men også mellem elever og lærere. Vi har rig mulighed for at krydre det høje faglige fokus med en stemning, du måske kender fra efterskoler og højskoler.

Serie stuck i sønderjylland

Den lille skole med det store hjerte