Mellemtrin - Årets begivenheder

På STUK sker der i løbet af året flere forskellige andre aktiviteter end den almindelige undervisning.

Vi tager forbehold for ændringer i et given skoleår samt force majeure.

Trivselsdage

Vi arbejder løbende på, at alle elever trives på STUK.  Derfor er der i løbet af skoleåret nogle forskellige trivselsdage, hvor der er særlig fokus på trivsel (udover det daglige arbejde). På trivselsdagene arbejder vi også med de forskellige udfordringer, som eleverne på mellemtrinnet møder på deres vej til at blive teenager.

Eleverne arbejder både i deres egen klasse samt et mellemtrin som helhed. Dele af trivselsdagene er ude af huset aktiviteter; Svømmehal, byvandring, koncerter og andre kulturoplevelser.

Madlavning

På 6. årgang har eleverne madkundskab. I stedet for den klassiske model med to ugentlige lektioner vælger vi at tage afsted et par hele dage hver måned, så der er bedre tid til fordybelse. Vi øver os på at læse opskrifter, vi taler om forskellige råvarer og teknikker - og vi laver lækker mad HVER gang!

Svømning

I svømning i 4.klasse leger vi, øver balance på plader, lærer crawl-arme-ben og vejrtrækning. Vi træner at lave kolbøtter nede i vandet og fra kanten ned i vandet. Vi snuser til brystsvømning.  Vi når meget på de 60 minutter, vi er i vandet. Vi svømmer i Arrild. I 5. og 6. klasse svømmes der i Agerskov. Her arbejder vi videre med leg, hovedspring og finpudsning af crawl og lærer brystsvømning.

Motionsdag

Som på landets andre skoler gør vi også på STUK hvert år noget ud af Skolernes Motionsdag. Programmet for dagen er ikke givet på forhånd. Tidligere har eleverne været ude at svømme, spillet hockey, fodboldgolf, udfordringsløb og meget mere.

Natur/Teknik Dag

Mellemtrinnet arbejder denne dag med Naturfag, Innovation og Engineering. Eleverne får en udfordring, som de i mindre grupper prøve at løse ved at bruge deres viden, kreative sans og nysgerrighed. Hvert år er det en ny udfordring. Tidligere har det blandet andet været; At gøre skolevejen sikker, at flytte en pakke uden at bruge ens krop eller bygge en broforbindelse.

Team Rynkeby Skoleløb

STUK deltager i Team Rynkebys skoleløb. Dette er et skoleløb, hvor børn løber for børn. Eleverne løber til fordel for Børnelungefonden, og de har været ude og sælge sponsorater. Undervejs bliver eleverne heppet på af Team Rynkebys repræsentanter. Skoleløbet ligger lige før påskeferien. Det er 4.-5.-6. og 7.klasse som detlager.

Lejrskoler

På STUK tager 4.klasse og 5.klasse på lejrskole sammen. Her besøger de det syd-og midt jysk område. Det ændre sig fra år til år.

6.klasse tager til Midtjylland, hvor der er blandet er indlagt et besøg på Moesgaard Museum og er på naturvandring. Lejrskolen ligger i slutningen af skoleåret. Lejrskolen er inkluderet i den månedlige skolebetaling.